Επιτέλους πνέει άνεμος Δικαιοσύνης πάνω από τα Καταστήματα Κράτησης"

Επιτέλους πνέει άνεμος Δικαιοσύνης πάνω από τα Καταστήματα Κράτησης

Δημόσιο: Αποσύνδεση βαθμολογίου-μισθολογίου & μείωση ανισοτήτων στις αποδοχές

Διαχωρίζονται βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη στους δημοσίους υπαλλήλους, με την κυβέρνηση, ταυτόχρονα να επιλέγει να εξορθολογιστεί το μισθολόγιο, προς ενιαία κατεύθυνση, μειώνοντας τις ανισότητες.
«Το βαθμολόγιο θα απελευθερωθεί από το μισθολόγιο. Δηλαδή, θα μπορεί κανείς να έχει και βαθμολογική εξέλιξη χωρίς να συσχετίζεται με τη μισθολογική του εξέλιξη ή το αντίστροφο. Αφετέρου, βασικός στόχος είναι να εξορθολογικοποιηθεί το μισθολόγιο στο Δημόσιο», είπε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
«Οταν λέμε εξορθολογισμός, εννοούμε καταρχήν μια ενοποίηση ομοειδών μισθολογίων. Μια μείωση των μισθολογικών ανισοτήτων για την ίδια δουλειά και για την ίδια εργασία στο Δημόσιο, που υπάρχουν πολύ μεγάλες τέτοιες ανισότητες», συμπλήρωσε.
Επισημαίνοντας ότι στο σημερινό πλαίσιο δημοσιονομικής στενότητας δεν υπάρχει η δυνατότητα μιας πολιτικής μεγάλων αυξήσεων, υποσχέθηκε ότι θα κοιτάξει, πρώτον, να μην υπάρχει μείωση στον βασικό μισθό του Δημοσίου. «Αυτό είναι σίγουρο, όπως επίσης είναι σίγουρο ότι μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, θα δουν και μια μικρή αύξηση στους μισθούς, από το 2016».
«Γενικά, η λογική θα είναι: εξορθολογισμός και μείωση των ανισοτήτων. Σε αυτές τις ράγες θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου