Επιτέλους πνέει άνεμος Δικαιοσύνης πάνω από τα Καταστήματα Κράτησης"

Επιτέλους πνέει άνεμος Δικαιοσύνης πάνω από τα Καταστήματα Κράτησης

Παρασκευόπουλος: Προτεραιότητες διαφθορά και επιτάχυνση δικαιοσύνης


Την υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς και την ικανοποίηση της απαίτησης των πολιτών για αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων τόνισαν κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου το δίδυμο Νίκου Παρασκευόπουλου και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ανέλαβε και πάλι τα ηνία στο νευραλγικό πόστο της δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος έθεσε τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου στο υπουργείο δίδοντας έμφαση σε θέματα διαφθοράς, την επιτάχυνση της δικαιοσύνης και τη δημιουργία νέων δομών στο σωφρονιστικό σύστημα.


Εξήρε το έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης και προσωπικά τον κ. Παπαγγελόπουλο που διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός κάνοντας ειδική μνεία στην επίσκεψη των εισαγγελέων στο Παρίσι και την κατάθεση Φαλτσιάνι.

"Έγινε είπε ο υπουργός μια σημαντική κίνηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς με την επίσκεψη των εισαγγελέων στο Παρίσι για τη λίστα Λαγκάρντ".

Επίσης ανέφερε οτι η συνεισφορά Παπαγγελόπουλου υπήρξε καθοριστική και χαρακτήρισε τη νέα του θέση ως αναπληρωτή υπουργού " άξια αναβάθμιση".

Από την πλευρά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που αναλαμβάνει και το βαρύ πακέτο της αντιμετώπισης της διαφθοράς, τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και πρόσθεσε ότι θα " προσπαθήσει να ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού", επισημαίνοντας ότι "και οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς επιθυμούν διακαώς να κάνουν ανεξάρτητοι τη δουλειά τους".

Ο κ, Παπαγγελοπουλος αναφέρθηκε - και αυτός- στην επίσκεψη των εισαγγελέων στο Παρίσι λέγοντας πως " οι εισαγγελείς είναι άξιοι συγχαρητηρίων που μετά από πέντε χρόνια απουσίας της δικαιοσύνης εξέτασαν ένα μάρτυρα" για να προσθέσει πως θα εργαστεί για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης η οποία οφείλει να επιτελεί το έργο της " μακριά από παράκεντρα εξουσίας".

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου