Επιτέλους πνέει άνεμος Δικαιοσύνης πάνω από τα Καταστήματα Κράτησης"

Επιτέλους πνέει άνεμος Δικαιοσύνης πάνω από τα Καταστήματα Κράτησης

ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ...

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Με την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της 18/10/2017, έκλεισε ο κύκλος της θητείας του Δ.Σ. του Σωματείου που εκλέχθηκε στις εκλογές του 2015.

  Τα δύο αυτά χρόνια, όλοι όσοι βρεθήκαμε στο Προεδρείο προερχόμενοι από την Α.Κ.Σ.Υ. (5 στο σύνολο), δουλέψαμε σκληρά, αφιερώσαμε πολύ χρόνο και καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας πράγματα που ξεπερνούν τη δύναμη ενός πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου. Καταφέραμε να φανούμε ειλικρινείς απέναντι στο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε προεκλογικά και να εκτελέσουμε το συντριπτικό ποσοστό όσων αναφέρονταν σε αυτό.

  Διεκδικήσαμε και καταφέραμε πολλά, χρησιμοποιώντας κάθε δόκιμο τρόπο. Στείλαμε δεκάδες έγγραφα, συζητήσαμε με αρκετούς φορείς, απαιτήσαμε πράγματα τόσο από το Υπουργείο όσο και από τη διοίκηση του Καταστήματος. Πολλές φορές χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι, άλλες σε ήρεμο τόνο, πάντα όμως σε πλαίσια φυσιολογικά και πάντα με σαφή και δίκαια αιτήματα.

  Η δύναμή μας ήταν η στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων. Ήταν η καθημερινή επικοινωνία με όλους, βρισκόμενοι καθημερινά μέσα στους διαδρόμους της φυλακής, όποια ώρα και σε όποιο ωράριο και αν αναζήτησαν κάποιον από εμάς. Αφουγκραζόμασταν τα παράπονα και τις παθογένειες, διαπιστώναμε ιδίοις όμμασι τα κακώς κείμενα εντός του Καταστήματος και επεμβαίναμε για άμεσες λύσεις σε ό,τι και όπου χρειαζόταν.

  Δε διεκδικούμε το αλάθητο. Λάθη -ή καλύτερα κάποιες παραλείψεις- μπορεί να έγιναν, αλλά και ποιος δεν υποπίπτει σε τέτοιες σε μια δυναμική καθημερινότητα, σε συνθήκες σκληρής δουλειάς; Είμαι υπερήφανος, όμως, γιατί αυτές οι παραλείψεις είναι απειροελάχιστες μπροστά σε αυτά που καταφέραμε, ξεπερνώντας πολλές φορές ακόμα και τις ίδιες μας τις δυνατότητες.

  Όλα τα παραπάνω συνέβησαν γιατί όλοι του Προεδρείου ήμασταν μια πραγματική ομάδα! Συζητάγαμε γόνιμα για τα πάντα, χρησιμοποιώντας πολλές μεθόδους και καταφέρναμε ακόμα και μέσα από τις διαφωνίες μας να καταλήγουμε σε δυναμικές και εύστοχες -αποδεδειγμένα- λύσεις. Αποδείχτηκε ότι η επιλογή της πλειοψηφίας των συναδέλφων στις εκλογές του 2015, ήταν όχι μόνο η σωστότερη αλλά και η πιο ενδεδειγμένη ώστε να δοθεί μια ώθηση προς τα μπροστά για πάρα πολλά υπηρεσιακά θέματα. Θέματα τα οποία διαχειρίστηκαν άτομα σωστά, τίμια, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και πάντα για το γενικό καλό.

  Δύναμή μας ήταν ότι ενεργήσαμε μακριά από μικροκομματικά και μικροσυνδικαλιστικά οφέλη. Ενεργήσαμε για ΟΛΟΥΣ!

  Κώστα, Βαγγέλη, Στέλιο, Δημήτρη και Ρόδω σας ευχαριστώ για τη συνεργασία. Επίσης, οφείλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Μ. και τον Δημήτρη Ψ. από τον έτερο συνδυασμό στο Δ.Σ. Η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη και θα ήταν λάθος μου να μην το σημειώσω.

  Αγαπητοί συνάδελφοι, σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας.

    Εις το επανιδείν…

    Γιάννης Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου